22 Mart 2013 Cuma

pratik kumpir;)

Musmutlu cumalar herkese;hava bozuldu ama ya haftasonu gelmişti ne güzel de...Neyse artık evimde dinlenip,yeni tarifler denerim..Patatesli lezzetleri çocukluğumdan beri çok severim.Günlerden bir gün canım kumpir istedi ve evimde yapayım neden olmasın?deyip başladım yapmaya.Hem de bayağı bayağı güzel oluyor.Ortaköydeki kumpircileri aratmaz kumpirim:)Sık sık yapıyorum ailecek çok seviyoruz.İstediğiniz malzemeyi kullanarak zenginleştirebilirsiniz kumpirinizi.

MALZEMELER;
  • 3 tane kumpirlik büyük patates
  • 30 gr tereyağı
  • Sosis,haşlanmış bezelye , havuç ve mısır
  • Çekirdekleri ayıklanmış ve ince doğranmış siyah zeytin
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Kornişon turşu


Tarifine gelince  patatesleri haşlıyoruz.Kabuklarını soyup bir kasede iyice eziyoruz.Bu aşamada bolca tereyağı koyup iyice karıştırıyoruz.Ben yarım su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniride ekliyorum.Tuzunu da ilave edip,püre kıvamı alana kadar iyice karıştıralım.Bir fırın tepsisine patatesi yayıyoruz.Kalınlığını isteğinize göre  ayarlayabilirsiniz.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dk kadar patatesi pişiriyoruz.Fırından aldığımız patatesin üzerine sosis,haşlanmış bezelye,havuç ve mısırıda ekliyoruz.

Hazır garnitürleri kullanabilirsiniz.Siyah zeytinleride ekleyip tekrar fırına alıp 15 dk daha pişiriyoruz.Ben üzerine parça parça tereyağıda koyuyorum.Fırından almadan önce kaşar peynirini ekliyoruz.Peynirler eriyince kumpirimiz hazır.Sıcak sıcak servis edip afiyetle yiyoruz.Üzerine küp küp kesilmiş kornişon koyabilirsiniz.Ketçap ve mayonezle süsleyebilirsiniz.Afiyet bal şeker olsun:)Sevgiler...

glitter-graphics.com

21 Mart 2013 Perşembe

kakaolu çatlak cookie:)


Haftasonunu evde geçirdiğimizden atıştırmalık bir şeyler yapmak istedim bu tarifi daha önce kaydetmiştim görünümünden tadının çok güzel olduğu belli oluyor zaten kolay bir tarif aynı zamanda çabucakta pişiyor.



MALZEMELER;


  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 3 çay bardağı un
  • 50 gr kakao
  • Üzeri için pudra şekeri
  • 2 çay bardağı toz şeker
Tarifi;
Öncelikle 2 çay bardağı toz şeker, iki yumurta ile mikserle çırpılır.Karışıma iki yemek kaşığı oda sıcaklığındaki tereyağı ilave edilip karıştırılır.Un,kabartma tozu,vanilya ve kakao ayrı bir kaseye elenir.Kuru karışım yumurtalı karışıma eklenerek karıştırılır ve süt eklenir.Sütü fazla eklememeliyiz.Bir kaşık yardımıyla macun kıvamı alana kadar yavaşça karıştırılır.Fırıın 170 dereceye ayarlanır.Fırın ısınırken hazırladığımız cookie hamuru buzdolabında dinlendirilir.Dinlendirdiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve pudra şekerine bulanır daha sonra  ortasına parmagımızla hafifçe bastırılır.Yağlı kağıt serilmiş fırında 8-10 dk pişirilir.Cookieleri tepsiye aralıklı dizelim.
Fırından alınan cookie tel ızgara üzerinde soğutulur.

Özellikle kahve yanına çok güzel oluyor,içi yumuşacık bol kakaolu bir cookie.Tekrar yapacağım en kısa zamanda çook sevdik biz.Bu sefer içerisine hindistan cevizide ilave etmeyi düşünüyorum.Afiyet bal şeker olsun.Sevgiler.....

20 Mart 2013 Çarşamba

güzel bahar:) ve bendeki etkileri

Yılın en güzel günlerini yaşıyoruz şu günlerde:)Adana'da sıcacık insanın içini ısıtan harika bir hava var.Bir aya kadar sıcaklıklar bunaltmadan bugünlerin tadını çıkarmak lazım...Bir de bahar yorgunluğu olmasa süper olacak,sürekli bir uyku hali içerisindeyim.Erken uyuyuyup sabahın nurunda uyanıyorum.Sabah erken kalkınca kahvaltı yapmaya vakit daha rahat oluyor.Her sabah uyanıp tertemiz havayı içime çekip balkonumdaki çiçeklerimi sevip güne başlıyorum.Güne güzel başlayınca devamı geliyor zaten:)






Bu sabahta erkenci olunca omletli,sucuklu,ballı kaymaklı bir kahvaltı tabağı hazırladım bize:)Afiyetle yedik şu saat oldu acıkma belirtisi yok:)Kahvaltı çok önemli bir öğün atlamamak gerekli,hafta içi biraz daha fazla uyumak adına kahvaltıyı es geçebiliyoruz ama güne güzel bir başlangıç için kahvaltı yapmayı unutmayalım:)


Bu arada balkonumuza yeni çiçekler aldık,fotoğraflayınca yayınlayacağım.Baharı balkondaki bahçemizde yaşıyoruz:)Crizantemlerim coştular,mart başında tek tek olan çiçekleri saksısından taşmaya başladı.Her gördüğümde içim açılıyor.Faklı renklerini almayı düşünüyorum.Çok yıllık oldukları için her bahar açışlarını görmek süper:)
Çuha çiçeğim:)Hem rengine hem kokusuna bayılıyorum.Mor,sarı,kırmızı her renginden aldık balkonumuza.Her gün seviyorum çiçeklerini,görmelisiniz halimi tek tek konuşuyorum çiçeklerimle.
Eczanemin bahçesinede meyve ağaçları diktik.İncir,dut,şeftali,erik,yeni dünya,armut,kayısı,portakal,limon ,mandalina ne ararsanız var.Onlarda yavaş yavaş çiçeklenmeye başladı.


Bunlar geleceğin nektarinleri :)Nasıl güzeller değil mi?Bir an önce meyveleri olsun istiyorum...

Maydanozlarımda coştular,tazecik koparıp limon sıkıp yiyoruz:)Hem sağlıklı hem de lezzetli....
Bu arada havalar iyice ısınmaya başlıyorken su içmeyi ihmal etmeyelim.Günde en az 2-2.5 lt su içmeye özen gösterelim.Mümkünse en az 1 lt minarelli su içmeye çalışalım.Minarelli sular kalsiyum ve magnezyum içerdiğinden sağlığımız için çok önemli.Su hayattır gerçekten ve cam şişeler ise sağlık.Gün içinde su içmeyi unutabiliyoruz.ben masamda sürekli şişe bulunduruyorum ki unutmayayım.
Artık meyveler iyice artmaya başladı.Erik hala çıkmadı beklemedeyim:)Çilekle idare ediyorum bende
Haftanın ortasına gelmenin mutluluğunu yaşıyorum bu arada.Bir an önce hafta sonu gelsin ve balkonumuzda keyif yapalım istiyorum yine:) Herkese keyifli günler.SEVGİLER...






18 Mart 2013 Pazartesi

damla çikolatalı cookie:)

Herkese kocaman bir merhaba...Blogumdan ayrı kaldım bir süredir yazmayı,paylaşmayı çok özlemişim.Bu süre zarfında bana mail atan meraklarını ileten tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.Artık buralardayım paylaşacaklarım birikti,sabırsızlanıyorum yazmak için...Tarifime geçeyim en güzeli:)Tarif Lezzet Dergisin'den biz beğenerek yedik yaparsanız pişman olmazsınız:)

DAMLA ÇİKOLATALI COOKİE:

Malzemeler:

  • 250 gr tereyağı oda ısısında olmalı
  • 140 gr toz şeker
  • 150 gr esmer şeker
  • 1 yumurta
  • 335 gr un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 375 gr damla çikolata


Öncelikle fırını 180 derecee ayarlıyoruz.Un ve karbonatı bir kaba eliyoruz.Tereyağı ve şekerleri mikserle krem kıvamı alana kadar çırpıyoruz.Un karışımını ekleyip karıştııyoruz.Son olarak damla çikolataları ekleyip yoğuruyoruz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,ortasına hafifçe parmağımızı bastırıp, yağlı kağıt serili tepsiye alıyoruz.Tepsiye aralıklı diziyoruz pişerken yayılıyorlar.15 dk pişirip tel ızgara üzerind soğutup,servis ediyoruz.



Çay yada kahve yanına  süper bir kurabiye oluyor.Kalan kurabiyeleri kavanozda saklayıp,tazeliği bozulmadan tüketebilirsiniz.


Afiyet bal şeker olsun:)Sevgiler.....