22 Nisan 2015 Çarşamba

bebek keki:)

Bebeğim bebek bisküvisine nazaran keki daha çok seviyor.Hem yemesi daha kolay hemde daha lezzetli oluyor.Ben keki yaparken peynir altı suyu kullandım.Bebeğiniz inek sütü almaya başladıysa sütle yapabilirsiniz.Bebeğinize peynir yapıyorsanız eğer  peynir altı suyunu atmayın,bu besleyici suyu çorbalarında ,kurabiye ve keklerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Ben kek yaparken pekmez kullanıyorum.Bu konuda kafa karıştırıcı pek çok bilgi mevcut.Kullandığınız pekmez yuksek ısıya maruz kalarak pişirilmisse kanserojen hale gelebilir..Marketten güvenilir markalardan alabileceginiz pekmezler 70 derece altında üretiliyor,bunları rahatlıkla kullanabilirsiniz.İlla pekmez kullanacagız diye bir şart yok tabiki,keçi boynuzu tozu ile lezzetlendirebilirsiniz.1 su bardağı peynir altı suyu,1 yumurta,çeyrek su bardağı zeytinyağı,çeyrek su bardağı pekmez,1 cay bardağı irmik,1 çay bardağı tam buğday unu,2 damla sirke,çay kasığının ucu ile karbonat .Klasik kek hamurunu hazırlayıp,175 derecede yarım saat pişiriyoruz.Bebişlere afiyet bal şeker olsun.Sevgilerimle...
glitter-graphics.com

Hiç yorum yok :