26 Mayıs 2015 Salı

baykuş cookıe:)

Bu baykuşlu kurabiyeleri pinterestte görmüştüm,çok sevimli olunca hemen denedim.Hem lezzetli hem de sempatik daha ne olsun:)Çocukların doğum günü partilerinde hazılayabilirsiniz.

Baykuş cookie

1 paket vanilyalı puding (toz halde kullanılacak)
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı toz badem
yaklaşık 2.5 su bardağı un

Puding ve tereyağı iyice karıştırılır.Sıvıyağ,pudra sekeri,bugday nişastası,kabartma tozu,vanilya ve badem eklenir.Un azar azar eklenerek kurabiye hamuru hazırlanır.Çay bardagı yardımıyla baykusun başı yapılır.Gözlerde damala çikolata,burunda badem kullanılır:) 180 derece fırında hafif pembeleşene dek pişirilir.Çok şapşikler dimi:) Afiyet  bal şeker olsun.Sevgilerimle...

çiçek poğaça:)

Hazır vakit bulmuşken paylaşım  yapma zamanıdır:) Bu aralar diyetteyim,dikkat ediyorum desem daha doğru olur aslında.Abur cubur ve hamur işleri yememeye özen gösteriyorum.Önceden deneyip beğendiğim tarifleri paylaşmak istiyorum.Çocukluğumda çiçek ekmeği çok severdim ,parça parça koparır yerdim.Bu poğaçada bana çocukluğumu anımsattı.Klasik poğaça hamurundan farkı yok sadece çiçek şekli veriyoruz.Ben mayalı tariflerde kuru maya yerine yaş maya tercih ediyorum,daha lezzetli olduğunu düşünüyorum .Poğaçayı sade yapabileceğiniz gibi peynir,kıyma,patates te kullanabilirsiniz,tamamen damak zevkinize kalmış.Tavsiyem fırından çıkınca sıcak sıcak yanında çay ile yemeniz,bayılacaksınız:)

ÇİÇEK POĞAÇA:


  • 2 Yumurta,1 tanesinin sarısı ayrılacak
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket yaş maya
  • Alabildiğince un
Mayayı ılık sütün içinde ufalayıp toz şker ekleyip,5 dk bekliyoruz.Sıvıyağ,ve yumurtayı ve tuzu ekleyip,azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Hamuru sıcak bir yerde yarım saat kadar mayalandırıyoruz.Fırını 180 dereceye ayarlıyoruz.Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içerisine dilediğiniz iç harcı ekleyip kapatıp,yuvarlıyoruz.Ben çiçek şekline getirdiğim hamurun üzerine yumurta sarısı ve susam ekleyip yuvarlak fırın tepsisinde üzeri kızarana kadar pişirdim.Afiyet bal şeker olsun.Sevgilerimle...

m&m cookıe:)

Merhaba,bloga yazmaya bayağı ara verilmiş yine:) Instagramda paylaşım yapmak o kadar kolay geliyor ki,blogumu geri plana atmaya başladım farkındayım.Bu sefer Batuş'a yaptığım tarif değil ,kendimize yaptığım harika m&m's cookıe tarifini paylaşmak istiyorum.Kurabiyeleri tadan herkes çok beğendi,fırından çıktığında lezzeti şahane oluyor,yanında buz gibi soğuk sütle yiyebileceğiniz nefis bir cookıe.Orjinal tarifini Cafe Fernando'nun blogunda bulabilirsiniz,ben ufak tefek değişiklikler yapıyorum sadece.Kurabiyeyi hazırlarken mutlaka m&m's kullanın ben içindede damak gece kullanıyorum antep fıstıklı çikolata kurabiyede çok çok güzel oluyor.




M&M COOKIE


  • 2 su bardağı un
  • 3/4 çay kaşığı  karbonat
  • 1/2 çay kaşığı  tuz
  • 225 g tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 80 gr damak gece
  • 1 paket M&M çikolata
Kurabiye malzemelerinin oda sıcaklığında olması gerekiyor.Öncelikle tereyağ ve şekeri iyice çırpıyoruz.Teker teker yumurtaları kırıp çırpmaya devam ediyoruz.Ayrı bir yerde karıştırdığımız tuz,un,karbonatı yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekliyoruz.Antep fıstıklı çikolatayı bıçak yardımıyla ufak ufak kesiyoruz.Çikolataları spatula yardımı ile kurabiye hamurunun her kısmına gelecek şekilde karıştırıyoruz.Kurabiye hamuruna sekil vermeden önce yarım saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.Bu sırada fırını 180 derecede çalıştırıyoruz.Kurabiyelerin eşit büyüklükte olması için ben şekil verirken dondurma kaşığı kullanıyorum.Yuvarladıktan sonra hafifçe üzerine bastırıp yağlı kağıt serili tepside 10-12 dk pişiriyorum.Kurabiyeleri tepsiye yerlestiriken çok sıkışık olmamasında fayda var pişerken çok yayılıyorlar çünkü.Fırından çıkar çıkmazda üzerine m&m çikolataları yerleştiriyorum.



Yapımı oldukça kolay hemde leziz çocuklarda lezzetine bayılacaktır.Fırından çıktığında kaç tane yediğimi bilmiyorum bile:) Afiyet bal şeker olsun.Sevgilerimle...